Do konca júla plánuje UVEX zamestnať v Bardejove 60 pracovníkov

07.05.2008 Bardejov

Prešov 7. mája (TASR) – Novú prevádzku spoločnosti UVEX Bardejov, k. s. , ktorá bude na severovýchode Slovenska vyrábať ochranné odevy a montovať ochranné okuliare, dnes slávnostne otvorili v Bardejove.
Firma vznikla ako spoločný projekt bavorského investora UVEX SAFETY GRUOP, ktorý vlastní 75 % bardejovskej prevádzky, a firmy Obuv Špeciál, s. r. o. , Bardejov, s 25-% podielom.
Viceprezident UVEX SAFETY GROUP (UVEX SG) Frank Seuling uviedol, že ich spoločnosť má v strednej a východnej Európe takmer 40 dodávateľov. Keď manažment uvažoval o umiestnení niektorých nových prevádzok, jednoznačne sa zhodli na investícii v Bardejove. UVEX SG úspešne spolupracuje s firmou Obuv-Špeciál už 7 rokov a s dodávanými výrobkami sú nadmieru spokojní. \"O tomto projekte sme začali hovoriť v októbri 2006 a dnes po jeden a pol roku otvárame prevádzku. Naša spoločnosť má už 80 rokov a jej výrobky sú známe na celom svete. Špecializujeme sa na výrobu ochranných prostriedkov a odevov. Uvažujeme, že do Bardejova by sme mohli presunúť aj výrobu obuvi, nakoľko je tu silná obuvnícka tradícia a nájdeme tu dostatok kvalitnej pracovnej sily, \" povedal Seuling.
Nová prevádzka UVEX Bardejov, k. s. , sa nachádza v bývalých výrobných priestoroch obuvníckej spoločnosti JAS a rozprestiera sa na viac ako 1100 štvorcových metroch plochy. Ako pre TASR uviedol riaditeľ spoločnosti Obuv-Špeciál Miroslav Matys, \"počiatočná investícia je asi 220.000 eur (7,08 milióna Sk) s tým, že to nie je konečná suma, ktorú chceme investovať. Celý proces je rozdelený do určitých krokov. Dnes začíname s 30 zamestnancami, do konca júla by táto spoločnosť mala mať 60 pracovníkov. Vo výhľade do troch rokov by v spoločnosti UVEX Bardejov, komanditná spoločnosť, malo pracovať 150 zamestnancov\".
Za jeden rok by v Bardejove mali produkovať približne 2 milióny kusov ochranných okuliarov, ktoré budú vyvážať na trhy európskych krajín, ale aj do Austrálie a Číny.
UVEX SAFETY GROUP GmbH & Co. KG patrí ako inovatívny výrobca značkových systémov k celosvetovo najväčším výrobcom osobných pracovných prostriedkov a spolu s 18 dcérskymi spoločnosťami a podielmi v iných podnikoch pôsobí vo viac ako 50 krajinách. Naposledy dosiahla spoločnosť so sídlom v bavorskom meste Fürth so svojimi približne 1100 zamestnancami ročný obrat asi 200 miliónov eur (6,43 miliardy Sk).
 

Vyberte región